Egy hatékony HR-szolgáltató lehet a szervezetek belső HR csapatainak legnagyobb segítsége!

Egy professzionális munkaerő-kölcsönző cég napjainkban jelentős költségmegtakarítást és számos előnyt kínálhat a hazai vállalkozásoknak. Gyakori tévhit a vezetők körében, hogy a humánerőforrás-közvetítő cégek teljes mértékben lefedik a vállalat belsős HR-csapatának munkáját, amivel kiszorítják a cég munkatársait (a leggyakoribb tévhitekről ITT írtunk részletesen). Ennek viszont pont az ellenkezője igaz.

A humánerőforrás-kölcsönző cégek általában bizonyos adminisztratív feladatok átvállalásával segítik a már meglévő belsős HR-csapatok mindennapos munkáját. A HR-szolgáltatók emellett szakmai támogatást is nyújtanak, még hatékonyabbá téve így a vállalat humán részlegének tevékenységét. Ez az együttműködés hosszútávon lehetővé teszi, hogy a vállalat vezetői és HR szakemberei a száraz, adminisztrációs feladatok helyett a kreatívabb üzleti stratégiák kidolgozására összpontosíthassanak. 

Az alábbiakban szeretnénk részletesebb betekintést nyújtani abba, hogy egy munkaerő-kölcsönző cég milyen sokoldalú módon segítheti a vállalatok belsős HR-csapatainak munkáját.

Egy jó humánerőforrás-szolgáltató cég remek HR tanácsadója lehet a szervezeteknek

A foglalkoztatási jogszabályok rendkívül összetettek, sokszor nehezen értelmezhetőek, ráadásul folyamatosan változnak. A vállalkozásoknak komoly bírságokkal vagy perekkel kell szembenézniük, ha nem kapnak szakértő segítséget a törvényi változások megfelelő alkalmazásához. 

Egy HR-szolgáltató céggel kötött partnerséggel azonban a vállalatok tapasztalt specialistákhoz férhetnek hozzá, akik a cég érdekeit szem előtt tartva minden esetben a legjobb döntésekhez szükséges támogatást nyújthatják a szervezet belső HR-csapatának.

A munkaerő-kölcsönző cég stratégiai és taktikai tanácsokkal is szolgálhat a felvétel, a bérek, az elbocsátás és a teljesítménymenedzsment terén. Tanácsadóként a HR-partner a helyszínen segítheti a vállalat csapatait akkor is, amikor összetett kérdések, vagy konfliktusok merülnek fel a szervezeten belül.  A partnerség révén tehát a cég HR csapata minden szükséges támogatást megkap, aminek köszönhetően a vállalkozások a jogi problémák elkerülésén túl a vállalati megfelelőség előnyeit is élvezhetik.

Egy hatékony HR-szolgáltató lehet a szervezetek belső HR csapatainak legnagyobb segítsége-2

A jó HR szolgáltató a vállalatok legsokoldalúbb asszisztense

A megfelelőségi és szabályozási kérdések mellett egy jó humánerőforrás-szolgáltató cég számos egyéb hétköznapi adminisztratív munkát is átvállal a cégek HR-osztályától, hogy több idő jusson a kreatív feladatokra. Ezek közé tartozik többek között:

  • Munkaköri leírások összeállítása
  • Ajánlati levél készítése
  • Foglalkoztatási megállapodások megírása
  • Bérszámfejtési adminisztráció
  • Adóügyek
  • Nyugdíj és juttatások kezelése
  • Könyvvizsgálat
  • Javadalmazási tervek készítése

Ez a lista csak egy kis ízelítő azokból a HR szolgáltatók által átvállalt feladatokból, amivel lehetővé teszik a belső csapatok számára azt, hogy a nagyobb vállalati célokra összpontosíthassanak.

A HR szolgáltató a legmegbízhatóbb bérszámfejtő szakértő

A bérszámfejtés a vállalatok életében egy olyan rendszeres feladat, ami rengeteg időt és nagyfokú figyelmet igényel. Így hatalmas terhet vesz le a HR-munkatársak válláról a munkaerő-kölcsönző cég azzal, hogy a vállalatok bérszámfejtését is időről-időre kezeli. 

Ennek köszönhetően a vállalat belső HR-csapata nagyobb figyelmet fordíthat a cég alapvető üzleti szükségleteire. A HR szolgáltató teljes bérszámfejtési rendszert is biztosít a vállalatoknak. A munkaerő-kölcsönző cég elkötelezett szakértőinek segítségével a vezetők biztosak lehetnek abban, hogy a bérszámfejtés minden esetben hibátlanul kerül feldolgozásra.

A HR-kölcsönző cég hatékony segítséget nyújt a bérezések kialakításával kapcsolatban is

Napjaink munkavállalói az állásajánlatokkal kapcsolatban ma már számos szempontot figyelembe vesznek, a legtöbb esetben azonban jelenleg is a munkáltató juttatási csomagja alapján hozzák meg végső döntésüket. Sok kis- és középvállalkozás számára azonban a juttatások felmérése rendkívül költségigényes lehet. 

Egy HR szolgáltatón keresztül a vállalatok biztosak lehetnek abban, hogy a lehető legkedvezőbb ajánlatot teszik a munkavállalóknak. Egy hatékony HR-kölcsönző cég amellett, hogy kezeli a juttatásokkal kapcsolatos tárgyalásokat, intézi a munkavállalók felvételi folyamatát, valamint kezeli a bérek adminisztrációját, támogatja a munkavállalókat abban, hogy kiválasszák a számukra legmegfelelőbb ajánlatot. 

A munkaerő-kölcsönzővel kötött partnerség tehát lehetővé teszi, hogy a vállalkozás versenyképes bérezést nyújtson a munkatársainak. Ez megteremti bennük a vállalat iránti lojalitást, ami nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy a cég az iparágában bevonzza és hosszútávon meg is tartsa a legtehetségesebb munkaerőt.

A HR-szolgáltató hatékony technológiát biztosít a cégeknek

Egy hatékony munkaerő-kölcsönző a legkorszerűbb technológiát nyújthatja a cégek számára. Ezzel segít a vállalat összes fontos HR-információjának biztonságos tárolásában és kezelésében.

Egy modern HR-szoftver segítségével ráadásul a szervezet nem csak adatokat tárolhat, hanem feladhat álláshirdetéseket, ellenőrizheti a jelentkezőket, felvehet új alkalmazottakat, elektronikus munkaidő-nyilvántartást vezethet, feldolgozhatja a bérszámfejtést, és kezelheti a béreket. Egy korszerű rendszerben nem csak a vállalkozások férnek hozzá a működéshez fontos információkhoz, hanem a munkatársak számára is elérhetőek a személyes adataik, valamint hozzáférhetnek elektronikus bérjegyzékükhöz is.

Egy hatékony HR-szolgáltató lehet a szervezetek belső HR csapatainak legnagyobb segítsége!-4

A jó HR-szolgáltató segít a cégeknek abban, hogy a legvonzóbb munkáltatóvá váljanak

Ha a szervezet HR munkatársainak többé nem kell a száraz, adminisztratív feladatokkal foglalkozniuk, akkor végre arra fókuszálhatnak, hogy a vállalatot preferált munkáltatóvá tegyék. A HR-szolgáltató      cég átveszi a mindennapos bonyolult feladatokat, felszabadítva ezzel a belsős munkatársakat, hogy a papírmunka kezelése helyett a vállalat értékének növelésére összpontosíthassanak.

A munkaerő-kölcsönző biztosítja, hogy a vállalat megfeleljen az aktuális munkaügyi törvényeknek, a legjobb minőségű juttatásokat kínálja munkatársainak, emellett leveszi az adminisztratív terheket a belső HR-csapatokról, így a vállalkozás virágzásnak indulhat. Mindent egybevetve, egy hatékony HR-szolgáltatóval való együttműködés olyan munkáltatóvá teheti vállalatot, melyhez tömegesen áramlanak a kiváló, minőségi munkavállalók.

Ha szeretne többet megtudni arról, hogy a Jobtain szolgáltatásai miként segíthetik az Ön vállalatát, vegye fel velünk a kapcsolatot és tervezzük meg együtt a cégéhez legjobban illeszkedő HR megoldást!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kategóriák

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

"*" a kötelező mezőket jelöli

Hidden
YYYY dot MM dot DD
Kérjük, nyilatkozzon:*

Hova küldhetjük az e-könyvet?

"*" a kötelező mezőket jelöli

Hidden
YYYY dot MM dot DD
Kérjük, nyilatkozzon:*