Kölcsönzött vagy közvetített munkaerő?

Ha egy vállalkozásnak dolgozókra van szüksége, elindul egy hosszadalmas folyamat, a munkaerő toborzási és kiválasztási folyamat, melyet csak szervezetten, hozzáértéssel lehet  valóban sikerre vinni.

Mit tegyünk, ha nem vagyunk profi toborzók?

Sok vállalkozás kiszervezi a feladatot, ami egy jó döntés lehet. Főleg, ha a vállalkozás nem rendelkezik kifejezetten HR-es munkatársakkal, hiszen egy cégvezetőnek nem feltétlen testhezálló ez a feladat és még ha értene is hozzá, túl sok idejét és energiáját emésztené fel a feladat. Ha van HR osztály, akkor is egy-egy speciális vagy nagyobb létszámra vonatkozó toborzási igény olyan megterhelő lehet az ezzel foglalkozó részleg számára, hogy vagy a kellő mennyiségű embert nem sikerülne leszerződtetni vagy a minőség rovására menne a mennyiség.

A folyamat következő lépése pedig már szinte nem is HR terület, hanem inkább marketing. Egy rosszul megírt hirdetés, félreérthető vagy hiányos információkkal, nyilvánvalóan nem a potenciális munkaerőt fogja bevonzani. A hirdetésekre beérkező jelölteket nyilván kell tartani, megfelelőségükről statisztikákat készíteni, az eredményeket pedig a futó hirdetések optimalizálására fordítani. A megfelelő jelentkezőkkel fel kell venni a kapcsolatot, megszervezni és lebonyolítani az akár több körös interjúkat.

Sokan megnyugodnak attól a gondolattól, hogy egy hirdetés szöveget megírnak, közzéteszik, jönnek a jelentkezők, lesz munkaerő. 

Az alábbi mulasztások viszont még mindig okozhatnak fennakadást!

  • A rosszul kijelölt célcsoport, vagy amennyiben nem ismerjük a célközönségünket, ugyancsak a nem megfelelő eredményt fogja hozni.
  • A hanyagul szűrt jelentkezők esetében sem tökéletes a munkaerő toborzás.
  • Nem lesz sikerünk, ha figyelmen kívül hagyjuk, azokat a potenciális jelölteket, akiket egyedi csatornákon érhetünk el.

Itt minden toborzónak megvan a saját titkos receptje.

A fentiekből is egyből kitűnik, hogy számos olyan területe van a munkaerő toborzásnak, amelyhez több szakterület, több szaktudás és több gyakorlottság szükséges. 

Egyértelmű bizonyítékot kapunk, hogy inkább érdemes felkérni egy profi céget erre a folyamatra, mint önmagunk által elkövetett buktatókon okulva, sok időt és pénzt veszítsünk.

A Jobtain HR Szolgáltató Kft.-vel történő együttműködés sokkal szélesebb körű szolgáltatást nyújt, mint egy egyszerű feladott hirdetés az álláspiacon. 

Minden tudásunkkal és tevékenységünkkel azon dolgozunk, hogy a lehető legszínvonalasabb minőséget nyújtsuk.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kategóriák

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

"*" a kötelező mezőket jelöli

Hidden
YYYY dot MM dot DD
Kérjük, nyilatkozzon:*

Hova küldhetjük az e-könyvet?

"*" a kötelező mezőket jelöli

Hidden
YYYY dot MM dot DD
Kérjük, nyilatkozzon:*