Munkaerő kölcsönzés: hatékony megoldás munkaerőhiány esetén

Magyarországon évek óta jellemző a munkaerőhiány bizonyos iparágakban. Egyes pozíciókra már szinte lehetetlen munkavállalót találni. A magyar dolgozók sajnos kevésbé mobilisak, így országon belül is nehezen mozgathatók. Különösen a kékgalléros munkakörökben jellemző a hiány.

Amikor a vállalat már szinte egyáltalán nem talál dolgozókat, egy munkaerő kölcsönző cég bevonása jelentheti a megoldást! Akár magyar, akár külföldi dolgozókat is kölcsönöznek, a vállalat igényeire szabva. Most megmutatjuk, miért érdemes munkaerő kölcsönző céget bevonni, ha munkaerőhiánnyal küzd a vállalkozás!

Miben segít a munkaerő kölcsönző?

A munkaerő kölcsönző szolgáltatásainak igénybevételével egy cég számos teendőtől megkíméli magát. A munkaerő kölcsönzők aktívan részt vesznek már a toborzásban, ami akár 10-12 hetet is igénybe vehet, hiszen a sikeres munkaerő-toborzás mindig nagyon összetett folyamat.

Egy HR szolgáltató a toborzás minden egyes lépésénél tudja támogatni az új munkavállalók megtalálásában a vállalatokat. Akár a toborzás teljes folyamatát végig kíséri, de arra is van lehetőség, hogy csak bizonyos fázisoknál veszi igénybe egy-egy munkáltató a HR szolgáltató munkáját.

A munkaerő kölcsönző cégek bármilyen pozícióra segítenek dolgozókat találni
A munkaerő kölcsönző cégek bármilyen pozícióra segítenek dolgozókat találni

A toborzás mellett a munkaerő kölcsönző cégek minden kapcsolódó folyamatban támogatják a vállalatokat, cégeket, legyen szó akár belföldi, akár külföldi munkavállalók alkalmazásában. Ilyen például a kiválasztás, a munkaviszony létesítésével, megszüntetésével járó adminisztráció, a bérszámfejtés, adóelőlegek és járulékok befizetése, az állomány kezelés, szállásolás stb. A munkaerő kölcsönzés jogi kereteit betartva pedig a visszaéléseket is megszüntetik.

Rendszerint meghatározott időre közvetítik ki a munkavállalókat és a dolgozók nem kerülnek a cég állományába.  A munkaerő kölcsönző cégek a saját állományukba veszik fel a munkavállalókat, és valóban „kölcsönadják” a cégeknek őket. A munkát a dolgozók a kölcsönvevő cégnél végzik, a munkaidő meghatározása, a beosztás, a munka ellenőrzése, a szakmai irányítás az ő feladatuk.

A munkaerő kölcsönző igazodik a cég elvárásaihoz

A HR szolgáltatók munkájuk során mindig az adott körülményekhez alkalmazkodnak, hogy a partnereik igényeit maximálisan kielégítsék. A nagy foglalkoztatók részéről ez elvárás is. Szakértőként gyorsabban reagálnak a trendekre, szélesebb a piaci ismeretük és csökkentik az emberi erőforrás kockázatait.

Ismerik a külföldi munkaerő szokásait, motivációját, segítenek nekik a beilleszkedésben. Olyan területekről is közvetítenek munkavállalókat a vállalatok felé, mint például a Fülöp-szigetek, és további belső-ázsiai országok vendégmunkásainak megérkezésére is lehet számítani.

A külföldi munkaerő behozatala megkerülhetetlen

Egyes szektorokban még mindig akkora munkaerőhiánnyal küzd Magyarország, hogy elengedhetetlenné vált a külföldi munkaerő bevonása a versenyképesség megtartása érdekében. Elsősorban fizikai pozíciókra keresnek dolgozókat a cégek. Mivel az ukrán vendégmunkások száma folyamatosan csökken, egyre inkább fókuszba kerül a harmadik országbeli munkaerő alkalmazása.

Legtöbben a Fülöp-szigetekről érkeztek az utóbbi években, de egyre több kirgiz vendégmunkást is kölcsönöznek a HR-szolgáltatók Magyarországra. Csak a Jobtain 2022 augusztusától közel ezer Fülöp-szigeteki munkavállalót hozott be hazánkba és segítette elhelyezkedésüket partnereinél.

A versenyképesség biztosítása és megtartása érdekében kiemelt szerepet kap a külföldi munkaerő behozatala, ebben pedig kulcsszerep jut a munkaerő kölcsönző cégeknek. Az igény a munkáltatók és a munkavállalók részéről folyamatos, ezért kiugró emelkedés várható a külföldi munkavállalók állományában idén.

A munkaerő kölcsönzők szerepe a fizikai munkaerő keresésben szinte megkerülhetetlen lesz
A munkaerő kölcsönzők szerepe a fizikai munkaerő keresésben szinte megkerülhetetlen lesz

Minősített munkaerő kölcsönző cégek

A külföldi munkaerő kölcsönzés teljesen megbízható és szinte azonnali megoldást nyújthat a vállalatok munkaerő problémáira. Jelenleg egyszerűsített eljárásban csak a minősített munkaerő kölcsönző cégek hozhatnak be Magyarországra és foglalkoztathatnak külföldi és harmadik országbeli munkavállalókat.

A minősített kölcsönzői státuszt az állam ítélheti oda a kölcsönzőknek és ehhez számos feltételnek meg kell felelniük. Hivatalosan csak a minősített munkaerő kölcsönző cégek toborozhatnak EU-n kívül munkavállalókat a hazai hiányszakmákra is. Tehát alapfeltétel, hogy minősített munkaerőkölcsönző cég közvetíthet például Fülöp-szigeteki munkavállalókat is. Akik ezt a státuszt megkapják, azok nem csak szerb és ukrán munkavállalókat, hanem még 15 ország állampolgárait közvetíthetik Magyarországra.

A külföldi vendégmunkások hamar beilleszkednek

Sok cég tart attól, hogy harmadik országbeli munkavállalókat alkalmazzon, pedig nagyon jók a tapasztalatok velük kapcsolatban. Az ázsiai országokban régóta bevett szokás, hogy a lakosság nagyobb része külföldön vállal munkát. Az ázsiai munkavállalók foglalkoztatásának egyik legfőbb előnye, hogy nagy létszámban érhetőek el és körükben viszonylag alacsony a fluktuáció.

A fülöp-szigeteki családoknál például teljesen természetes az, ha az egyik szülő, vagy akár mindkettő külföldön dolgozik és az unokatestvérek, valamint a nagyszülők látják el a gyerekeket. Emellett a filippin emberek rendkívül tisztelettudóak, precízek és alázatosak, emiatt pedig nagyon jól integrálhatók a gyári és multinacionális környezetbe egyaránt. Megbecsülik a munkájukat, motiváltak, lelkesek, barátságosak, nyitottak, hamar felveszik az itthoni ritmust és könnyen beilleszkednek.

 

Az utóbbi időben egyre tobb kirgiz vendégmunkás is érkezik hazánkba munkaerő kölcsönző cégeken keresztül. A kirgizek körében különösen gyorsan megy a toborzás és rendkívül mobilisak, így szinte a legrövidebb időn belül munkába is tudnak állni Magyarországon. A kirgiz konzulátus és az egyéb szervezetek is rendkívül együttműködőek. Mivel a Kirgiz Köztársaság egy viszonylag szegényebb országnak számít, így vonzó számukra a magyarországi bérszínvonal, a fizetések mértéke nagy motivációs erő számukra. Éppen ezért a fluktuáció nagyon alacsony a körükben.

A kirgizek szívesen dolgoznak azokban a munkakörökben is, amelyekre a munkáltatók már nem találnak elegendő vagy megfelelő magyar munkavállalót. Kitartóak, teljesítőképességük és teherbírásuk kiemelkedő. Gyorsan tanulnak és szinte azonnal hatékony munkaerővé válnak, így a betanulási időszak is lerövidíthető. Rendkívül lelkesek és motiváltak, nincsenek túlzó elvárásaik a szállással, utaztatással kapcsolatban.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kategóriák

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

"*" a kötelező mezőket jelöli

Hidden
YYYY dot MM dot DD
Kérjük, nyilatkozzon:*

Hova küldhetjük az e-könyvet?

"*" a kötelező mezőket jelöli

Hidden
YYYY dot MM dot DD
Kérjük, nyilatkozzon:*