Munkaerő-kölcsönzés szabályai

Megfelelő munkaerő felkutatása

A munkaerő kölcsönzés egy hatékony és egyre gyakrabban igénybe vett folyamat a vállalatok számára, ezért ejtenünk kell pár szót az ide vonatkozó szabályozásokról és fogalmakról is. A munkaerő kölcsönzés előnyeit már taglaltuk korábban, most tekintsük át a feltételeket.

A munkaerő kölcsönzés szabályai

A törvényi szabályozások alapján a kölcsönbeadó lehet:

  • az az EGT-államban székhellyel rendelkező vállalkozás, amely a rá irányadó jog szerint munkaerő kölcsönzést folytathat, vagy
  • az a belföldi székhelyű, a tagok korlátolt felelősségével működő gazdasági társaság vagy – a vele tagsági viszonyban nem álló munkavállaló vonatkozásában – szövetkezet, amely megfelel az e törvényben vagy az egyéb jogszabályban foglalt feltételeknek és az állami foglalkoztatási szerv nyilvántartásba vette.
  • a kölcsönbeadó a nyilvántartásba vételről rendelkező határozat számát az üzleti kapcsolataiban, hirdetéseiben, levelezésében köteles folyamatosan használni, a nyilvántartásba vételről kiállított határozatot az irodahelyiségben jól látható helyen kifüggeszteni.

További szabályok:

  • a vállalkozásban legalább egy olyan személynek kell alkalmazásban lennie, aki rendelkezik a meghatározott végzettséggel, tapasztalattal,
  • biztosítani kell egy, a toborzásra, meghallgatásokra, adminisztrációra és a hozzájuk tartozó munkához megfelelő irodahelyiséggel,
  • rendelkezni kell vagyoni biztosíték letétbe helyezésével, melyet igazolni is tud. Ez a korábbi  módosítás szerint 10 millió forintra nőtt.
  • minden vállalkozásnak szerepelnie kell az állami adóhatóságnál vezetett köztartozásmentes adózók adatbázisában, tehát  nem lehet köztartozása a nyilvántartásba vétel előtt és után sem.

Mi a Jobtain Szolgáltató Kft-nél büszkék vagyunk arra, hogy a munkaerő kölcsönzés szabályait maradéktalanul betartjuk, valamint  rendelkezünk ISO 9001 szabvánnyal is, mely a folyamataink hatékonyságát biztosítja. Olvassa el a bemutakozásunkat!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kategóriák

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

"*" a kötelező mezőket jelöli

Hidden
YYYY dot MM dot DD
Kérjük, nyilatkozzon:*

Hova küldhetjük az e-könyvet?

"*" a kötelező mezőket jelöli

Hidden
YYYY dot MM dot DD
Kérjük, nyilatkozzon:*